dilluns, 3 de juny del 2013

Discurs inaugural de la Sra. Gemma Manresa, alcaldessa de Cervià

Seguidament podeu llegir el discurs que la Sra. Gemma Manresa, alcaldessa de Cervià de les Garrigues, pronuncià en motiu de l'acte inaugural d'obertura del Centenari:



El fet de ser l’alcaldessa de Cervià fa que experimenti la responsabilitat del càrrec i alhora el goig de formar part de l’enfilall de noms dels que, durant cent anys, han pres possessió de l'alcaldia.

Així doncs, sento amb emoció tot el llegat, el treball i l'esforç, entre neguits i esperances, d'aquells qui m'han precedit. El seu record ens estimula a mi, als regidors i a tot el poble a vèncer les dificultats i a mirar enllà. Un símbol tangible d’aquest esperit és aquest edifici que ni les guerres, ni les penúries econòmiques o d’altra mena no han pogut destruir; i ara, aquestes pedres centenàries, dretes i ben posades, són també l'expressió d'un poble viu que s'aixeca ferm per reivindicar amb un compromís fidel i constant el nostre dret a ser i a viure com a poble d'una Catalunya lliure i alliberada.

El 5 de març de 2004 l'Ajuntament de Cervià inicià l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural Local l'edifici consistorial, i el 24 de febrer de 2005 el ple del Consell Comarcal acordà declarar-lo edifici d'interès local cultural.

La comissió que ha treballat perquè això fos possible ha estat formada per: l'Enric Gorgues, la Teresina Rubió, el Josep M. Rué, la Dolors Barrufau, el Miquel Germà, la Maria Martí, el Josep Rubió, la Rosa M. Rué i el Josep M. Moragues.

Des de l'Ajuntament volem agrair a la comissió la seva disposició i entrega per fer que aquest any del centenari perduri en la memòria de tots.

Volem donar també les gràcies a la Júlia Belinchon Gasol pel disseny del logo del centenari; a la Clara Cortés Xarrié per la seva aportació en el disseny del programa i del cartell; al Josep M. Rué per la magnífica fotografia de la façana de l'edifici, que serà la imatge del cartell oficial dels actes del centenari.

Agraïm a totes les entitats del poble la seva col·laboració en els diferents actes.

Gràcies també a la Diputació, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs, al Consell Comarcal i a “la Caixa” per la seva aportació.

Desitgem que les propostes que us oferim us animin a viure intensament aquesta celebració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada