dissabte, 6 de juliol del 2013

Inauguració de l'Exposició del Centenari



El passat diumenge 30 de juny i després de la xerrada del Dr. Vilà, es feu l'acte d'inauguració de l'exposició del Centenari.
L'exposició està dividida en diferents parts. Podem veure, per una banda, en uns panell explicatius l'evolució de la història de Cervià lligada amb l'evolució del propi edifici de l'Ajuntament i les Escoles.
En una sèrie de vitrines es poden veure documents originals de l'època, entre ells el projecte i els plànols originals de Morera i Gatell, les actes de l'Ajuntament on es pot seguir tot el procés de desició de construcció de l'edifici, la distribució dels arbitris extraordinaris per sufragar el pagament de les obres i  llibres, llibretes i fotografies de les diferents èpoques de l'escola.
També s'hi pot veure la reproducció d'una classe antiga amb la taula del professor, de l'alumne, l'estufa, diferent material escolar i diferents mapes i fotografies imposades que es penjaven a les classes.
Una petita mostra dels diferents estris utilitzats pels picapedrers juntament amb la pedra utilitzada.
Diferents banderes d'èpoques passades i unes urnes conservades del període republicà.
Així mateix s'hi mostren els dibuixos i redaccions guanyadores en el premi del Centenari, de la mateixa manera que en una pantalla gegant es mostren diferents imatges de l'època.
L'exposició restarà oberta cada diumenge d'11 a 13 hores fins a la Festa Major de Sant Miquel a la Sala Polivalent de l'edifici de l'Ajuntament.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada